torstai 8. lokakuuta 2015

Neljä vuodenaikaa


Hrrrr... Sieltähän se talvi alkaa tehdä tuloaan. Muutamana aamuna elohopea on jo laskenut pakkasen puolelle ja tänä aamuna mittari näyttikin jo viittä pakkasastetta. Kai ne talvirenkaat on pikkuhiljaa vaihdettava kun työmatkakin on pitkä. Talven tuloon ovat näköjään varautuneet myös talitintit. Olen nyt sotinut niiden kanssa siitä, saavatko ne nyysiä talomme villoja pesäänsä, mutta toistaiseksi olen häviöllä. Tintit tuntuvat olevan melko röyhkeitä eivätkä edes pahemmin pelkää minua, joten otin käyttöön salaisen aseeni. Päästin kissan ulos ja ainakin hetkeksi keltamahat häipyivät. Kuvittelevat vielä, että syöttäisin niitä talvella... 

Kuurainen aamu sai minut pohtimaan, miten hienoa loppujen lopuksi onkaan kun vuodenajan vaihtelevat. Olisi aika yksitoikkoista jos aina olisi kesä tai talvi. Jokaisessa vuodenajassa on itselle ainakin ne omat jutut, mitä huomaan odottavani jo kun edellinen vuodenaika alkaa hiljalleen vaihtua seuraavaan. Vaikka en kylmän ystävä olekaan, tämä vuodenaika on pimeydestään ja kylmyydestään huolimatta ehkä jopa yksi suosikkihetkistäni. Pimenevät illat ovat tunnelmallisia: kuinka kivaa on sytytellä kynttilöitä ja käpertyä sisälle takkatulen ääreen viltin alle - varsinkin kun ulkona paukkuu jo pieni pakkanen. Kuten olette huomanneet, joulun odotus meillä alkaa jo syyskuun lopulta. Tuo odotuksen tunne leijailee koko loppuvuoden yllä - aina sinne jouluaattoon asti. Joulussa on ehdottomasti jotain taikaa! 


Joulun ja uudenvuoden jälkeen sitten alankin odottaa jo kevättä. Päivät alkavat pidentyä ja pääsiäisen jälkeen mielessä alkaakin siintää kesä. Kesässä onkin aivan oma fiiliksensä. Aurinko, valo ja lämpö... Kesäsadekin on kivaa, jos nyt ei ihan koko kesää sada :) Kesä ennen juhannusta on mielestäni parasta aikaa ja loppukesästä iltojen hämärtyessä huomaankin sitten jo odottavani syksyä. 

Kaikki vuodenajat ovat tosiaan omalla tavallaan mahtavia, enkä oikeastaan osaa edes valita, mikä olisi suosikkini. Kunhan lähdemme tänään autoilemaan ja alan taas raapia ikkunoita, uskon, ettei talvi nouse mieleeni suosikkina. (En nimittäin taaskaan muistanut, että meillähän on autotallikin...) 

Jatketaan sotaa tinttien kanssa ja nautitaan pakkasaamuista! Mukavaa päivää kaikille :) 4 kommenttia:

 1. Upeita kuvia, jälleen kerran.

  VastaaPoista
 2. Ne tintit on vuosien saatossa oppineet, et sieltä löytyy hyvää pesänrakennusmateriaalia. Tuttuja vieraita jo vuosien takaa. Se on hyvin eläinystävällinen talo... viihtyy tintit, hiiret ja ampiaiset. Niitä pesiä oli muuten joka puolella, kuisteilla ja vintti täys! Vieläkin puistattaa kun niitä tunki joka kolosta sisälle...hrr!
  Ihania pakkasaamuja, syksy on kyl kaunista aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä yksi tintti oli päätynyt sisällekin asti, kun liesituulettimen hormi on vielä apposen auki, mutta se koituikin sen kohtaloksi kun vastassa olikin meidän kissaneiti... Hiiriä ei ole enää näkynyt/kuulunut kissojen tulojen jälkeen. Ensi kesän amppareita odotellessa :D
   Syksy on tosi kaunista aikaa, harmittaa kun tänä syksynä sienestys ym. syksypuuhat ovat jääneet välistä remontin takia, mutta otetaan sitten ensi syksynä vahinko takaisin :)

   Poista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)