tiistai 20. lokakuuta 2015

Pienen prinsessan huone


Olen jo esitellyt makuuhuoneemme ja olkkarin, joten tässä lastenhuone. Voitte uskoa, että riemu oli ylimmillään kun tytsy kuuli saavansa oman huoneen. Kiinteistövälittäjäkin naureskeli vielä kaupanteossakin, kuinka neito ilmoitti topakasti valinneensa oman huoneen jo kun kävimme katsomassa taloa. 

Kuten kaikkialla muuallakin, neidonkin huoneessa käsiteltiin pinnat. Seinät raikastuivat valkealla hirsisuojalla ja katto maalattiin valkeaksi, samoin kuin ovenpielet ja ikkunanreunuslaudat. Tässä huoneessa erikoisuutena oli normaali väliseinä - joka tosin on rakennettu tyylikkäästi viistoon - ja sehän oli tarkoitus maalata. Noh. Vanha tapetti oli laitettu (sekin hyvin taidokkaasti) lupsakasti sieltä täältä liimaamalla vanhan tapetin päälle, joka sitten olikin kiinnitetty vähän yrmymmin. Pari tapettikerrosta ei lähtenyt kipsilevyseinästä niin hyvin pois, että pintaa olisi saanut maalattua mitenkään siististi, joten päädyimme kuitenkin tapetoimaan seinän. Kumpikaan meistä ei ollut koskaan ennen tapetoinut ja itse koin tämän rempan haasteellisempana tehtävänä. Mitä se ei kyllä ollut. Tapetiksi valikoitui - luonnollisesti - vaaleanpunainen, liimattava yksivärinen tapetti, joten tapetointihan oli helppoa kuin heinän teko ilman mitään liisterisotkuja. Vanha tapetti lähti pois melko mukavasti tapetinpoistoaineella. Ennen tapetointia jouduimme hiukan oikomaan tuota väliseinääkin kun oli vähän vinksallaan. 


Kukaan ei tosin kertonut K-raudassa tapettia ostaessani, että tapetin mukana tulee kaupanpäällisinä se sama kaikkitietävä mies, joka myydään Ikean kalusteiden mukana... Tai ainakin meiltä sellainen aina kotoa toisinaan löytyy. Välillä tuosta kaikkitietävästä miehestä on hyötyäkin, mutta tällä erää täytyy sanoa, että se mies oli vain haitaksi. 

Tapetointi sujui kuitenkin ongelmitta, ihmeeksi ja jälkikin oli ensimmäiseksi kerraksi yllättävän hyvä. Neidon huoneeseen ammuttiin uusien lattialistojen lisäksi valehtelematta kymmenisen peitelistaa, kun rakoa oli jos jonkinnäköistä. Listat siistivät yleisilmettä kummasti (kuten allaolevista kuvista näkyy). Kattolistat maalasimme valkeaksi. 


Ennen listoja. Muutama päivä ennen muuttoa - listatkin jo miltei paikallaan :) 
Verhotanko vaihdettiin mustaan metalliseen ja verhoiksi tuli norppaverhot, jotka olimme aiemmin kesällä ompeluttaneet eräässä kerimäkeläisessä ompeluliikkeessä. Kävimme kaupassa muulla asialla ja ihastuimme neidon kanssa kankaaseen niin paljon, että päätimme ostaa sitä. Kaupassa oli kesätarjouksena ilmainen verhojen ompelu, joten otimme riskin ja ompelutimme kankaasta verhot neidon omaan huoneeseen, jonka saannista ei vielä tuolloin ollut täyttä varmuutta (talosta oli tuolloin tehty vasta tarjous). No onneksi verhot eivät jääneet kaappiin lojumaan pitkäksi aikaa :) 

Lastenhuoneen sisustaminen on niiiiiin kivaa ja olen siitä haaveillut jo neidon vauva-ajoista lähtien. Huonekaluja ei tarvinnut ostaa uusia, kun kaikki löytyivät jo ennestään. Säilytyskalusteet leluille ja oma pieni pöytä olivat meillä entisessä kodissa olkkarissa. Vaatekaapiksi valikoitui neidon entinen vaatekaappi (joka sekin meillä edellisessä kodissa tökötti olkkarissa). Ainoa uusi kaluste huoneeseen oli yöpöytä, jonka tilasin Jotexilta. Varastosta kaivoimme pienen pinkin tuolin, jonka Elsa(t) ovat vallanneet - ja toisinaan myös kissat. Myös nukenvaunut pääsivät mummin luota omaan huoneeseen - kun nyt on tilaa! :) Maton löysimme Hemtexilta ja mummi osti tuparilahjaksi neidolle Ylläkseltä vaaleanpunaiset pallovalot. 

Huone lähtökuopissaan. 
Huone nykyään :)

Eilisaamuna alkoivat taas vapaat ja päivä menikin puuhaillessa uuden huikeen idiksen parissa. Tästä lisää myöhemmin :) Tänään olisi tarkoitus jatkaa (luetaan: aloittaa) kodinhoitohuoneen remppaa ja jos keittiöön saisimme vaikka vetimiä paikoilleen. Toivoa sopii :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)