torstai 29. lokakuuta 2015

Piharemonttia


Kun remppa sisällä ei yksin riitä, täytyy siirtyä ulos. Koko pihamme on nurmikkoa jota värittää siellä täällä heinittyneet entiset kukkapenkit sekä ylisuuriksi kasvaneet, vallattomat pensaat. Pihassa on muutamia isoja kiviä, joihin olen hyvin tyytyväinen. Piha on myös mukavan tasainen (rinnetontti olisi pahin pelkoni pihan suhteen). Nurmikkopinta-alaa on kuitenkin ehkä vähän liikaa - nurmikonleikkuun hetkellä ainakin. Myös haravoidessa on meinannut pari kertaa tulla äitiä ikävä, joten pientä remppaahan tuo pihakin kaipailee. Näin syksyllä ei mitään kauhean suuria muutoksia vielä tehty, kun ensi kesänä pitäisi uusia sadevesijärjestelmätkin, jolloin pihaa joutuu mylläämään jokatapauksessa. Suunnitelmia on jo tehty, mutta onneksi on vielä pitkä talvi aikaa miettiä ja hioa idiksiä.


Ihastuin heinäseipäistä tehtyyn lyhty/amppelitelineeseen viime syksynä Lapin reissulla vuokramökkimme pihassa. Päätin, että tuommoisen kyhään omaan pihaan sitten joskus. No nyt on se piha olemassa ja idea on kummitellut mielessä edelleen. Joten tuumasta toimeen.  Selailin Toria ja löysinkin myytäviä heinäseipäitä ja tiistaina kävin muutaman hakemassa. 

Eilen kävimme hakemassa Plantagenista narua tuohon lyhtytelineeseen. Matkaan tosin tarttui hieman muutakin. Kaikki havut olivat -70% alennuksessa ja tarhakatajan ovh-hinnalla sain meille myös puksipuupensaita viisi - ja tietty sen tarhakatajan. 


Suunnitteilla pihaan on muokata tuota nykyistä laattapolkua ja rajata nurmikkoa paremmin. En halua kuitenkaan pihasta mitään pelkkää kivikkoa, joten toki nurmikkoakin jää reilusti, mutta se rajataan paremmin. Haluan pihasta myös mahdollisimman helppohoitoisen (eli nurtsi on oltava helposti leikattavissa enkä halua epäsiistejä heinämättäitä sinne tänne niinkuin pihassa nyt on kun nurmikonleikkaaminen on ollut vaikeaa tietyistä kohdista). Nykyinen "parkkialue" on hietikkoa, joka tosin on paikkapaikoin varsinkin sateella melko vetistä, joten sepeliä olisi tarkoitus ajaa pihaan. Suunnitteilla on vielä, millainen tuosta pihapolusta etukuistille tulee, tuleeko sekin sitten sepelistä vai jostain laatoista. 


Aloitin kuitenkin eilen tuon rajauksen rakentamista puksipuupensailla. Lyhtytelineen alle olisi tarkoitus latoa kiviä ja pensaiden juureen laittaa katetta. Reunuskivet ovat väliaikaiset, vanhasta pihagrillistä irrotetut. Pihapolku on tarkoitus rajata jollain kivillä ja jotain istutuksia niiden viereen tulee. Näin saamme pihan ilmettä siistimmäksi ja enemmän omannäköiseksi - ja sitä nurmikkoakin vähän vähemmälle. Katsotaan, mitä kaikkea sitä talven aikana vielä keksitäänkään :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)