maanantai 26. lokakuuta 2015

Talviaika: lupaus joulusta
Niinhän niitä kelloja taas käännettiin tunnilla taaksepäin ja talviaika alkoi. Aamut sentään hieman valostuivat ja työaamut ehkä sen suhteen hieman helpottuvat. Lauantaina oli myös tasan kaksi kuukautta jouluaattoon ja nyt alkaa itsellä ainakin joulunodotus kovalla tohinalla. Perjantai-iltana laitoimme tytsyn kanssa uunin päälle keksin tontuille. Voi sitä pienen ihmisen riemua, kun keksi oli aamuun mennessä kadonnut :) 


Lauantaina teimme tosiaan pihahommia. Haravoimme ja kaivoimme esim. humalan pois kuistinpielestä. Haravoidessa tuli tutustuttua ylipäänsä koko pihaan paremmin ja samalla syntyikin paljon idiksiä - ja Pinterestista niitä on löytynyt lisää. Josko pihaidiksiä pääsisi toteuttamaan ensi keväänä ja kesänä. Hiukan olen idiksiäni toteuttanut jo nyt syksyllä. Kiven ympärillä oleva kukkapenkki etupihalta on nyt eliminoitu (kuvassa) ja osa siitä valjastettu uusiokäyttöön. Kiven ympärillä on ollut melko suuri perennapenkki, joka sekin oli heinittynyt kamalaan kuntoon. Osa kukkapenkistä menee reteästi nurmikoksi, osa peitetään kivillä ja osaan onkin jo vaihdettu mullat ja istuteltu uusia kasveja. 

Eilen pääsin vihdoin myös lenkille pitkän tauon jälkeen. Ensimmäinen lenkki maaseudulla oli pituudeltaan kymmenen kilsaa ja heitin sen naapurikunnan puolelle. Näin lenkin varrella peräti muutaman ihmisenkin ja ruisrääkän. Juoksukin sujui mukavasti - ainakin sen jälkeen kun meinasin tallata karhunpaskaan... Mutta rentouttavaa puuhaa oli lenkkeillä ja juosta keskellä korpea. Reitti oli mukavan mäkinen ja luonto saa aina hyvälle mielelle. 


Kuistilta.

Tontut pääsivät jo seurailemaan touhuja olkkarinnurkkaan. 
Kaivelin teille arkistojen kätköistä muutamia kuvia viime joulultakin. Joulukuussa kannattaa muuten seurailla blogia, sillä ensimmäinen päivä joulukuuta blogissa avautuu joulukalenteri. Mietin joulukalenteria jo viime vuonna, mutta tänä jouluna pääsen nyt toteuttamaan kalenteria. Kalenterissa seurataan jouluvalmisteluja aina aattoon saakka ja saattaapa mukana olla pientä arvontaakin :) 

Joulukuusi vm. 2014

Jouluna 2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)