keskiviikko 25. marraskuuta 2015

DIY työpöytä


No niinhän siinä taasen kävi, että kun kaupasta ei sopivaa saanut niin tein itse. Niinpä tein itselleni työpöydän. Talossamme on kolme makkaria ja yksihän niistä jäi "ylimääräiseksi". Huoneesta tulee vierashuone ja samalla itselle "työhuone". Kaljupäinen herra onkin pari kertaa jaksanut kuitata, että meinasinko potilaita alkaa tuoda kotiin jos kerran työhuoneen tarvitsen... Hekoheko. Vaikka tietsikkani onkin läppäri, on mukavaa kun silläkin on joku oma paikka, muukin kuin sohvapöytä... 

Meillä ei luonnollisestikaan kaksiosta muutettaessa ollut huonekaluja tähän huoneeseen olemassa, joten hankintalistalla on vielä yhtä jos toista. Suunnittelin tosiaan keittiöön päätynyttä vanhaa lankkupöytää työpöydäksi, mutta kun se oli liian kapea, täytyi keksiä uusi idea. 

Halusin pöytään pukkijalat. Ikeasta jo katselin edellisreissulla sopivia, mutten niitä kuitenkaan vielä ostanut. Kaupantäti ajoiltani muistin hyllyttäneeni joskus puisia pukkeja ja niinpä kurvasimme pari päivää sitten tytsyn kanssa Biltemaan. Pukkijalat ja pari mäntylevyä lähti mukaan. Etolasta nappasimme sisustuskontaktimuovia ja eikun hommiin.Ruuvasin pukkijalat levyihin kiinni ja päällystin pöytäpinnan kontaktimuovilla. Sahasin pukkijaloista hieman ylimääräistä pois (pukkien leveys oli 750mm, joten pöydästä olisi tullut aika massiivinen täysleveänä). Maalasin pukkijalat valkeaksi. Voilá! Työtuoli meillä oli jo ennestään ja se päätyi pöydän ääreen äitini varaston syövereistä. Pöytä on ollut hyvin kovassa suosiossa ja nytkin blogiin kuvia ottaessani pöytä on vallattu... 

Bloggaan nyt ensimmäistä kertaa oikealla työpisteellä ikkunan ääressä ja maisema on kyllä ihana :) Tosin se ihana valkea lumivaippa on sulamaan päin ja kissa kuorsaa istuallaan peittäen osan maisemasta, mutta on tämä aika luksusta silti :) 

4 kommenttia:

 1. Mikä on pukkijalkojen leveys kun ylimääräiset sahaa pois? Eli kuinka syvä pöydästä tuli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä muista, minkä levyiset pukkijalat ovat, mutta pöytä on 60cm syvä (tehty kahdesta 30cm leveästä liimapuulevystä), pukkijalat ovat vähän kapemmat kuin pöytälevy.

   Poista
 2. Kiitos! Täällä suunnitelmissa kohtuuhintainen tsi-ompelupöytä, joka saisi olla ihan ehdottomasti max. 60cm syvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Bilteman pukkijalat ovat sen verta leveät, että niillä saa tehtyä leveämmänkin pöydän jos tarvitsee :) Käytimme niitä myös keittiön lankkupöytään, joka on metrin leveä ja hyvin tukevat :)

   Poista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)