keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Poronsarvia ja puolukanvarpuja


Sain vihdoin yli vuoden odottaneen diy-projektin tehtyä. Kun homman aloitti, se olikin päivässä tehty. Aloittaminenhan se monesti se vaikein osio onkin, ainakin itselle. 

Lappi on itselle tärkeä paikka ja haluan sen näkyvän hiukan myös sisustuksessa. Hirsitalomme tuo mieleen Lapin ja porontalja on haaveissa edelleen, ehkä se ensi syksynä lähteekin matkamuistoksi kotiin. Löysin edelliskesänä Lapin reissulla parit poronsarvet. Hioin sarvet jo viime syksynä, mutta en ole niitä seinälle asti vielä tähän mennessä saanut. Pienempi sarvista oli vähän kärsineempi, ilmeisesti se on lojunut metsässä kauemmin. 


Sahasin sarville neliönmallisen alustan laudasta, josta kaljupäinen herra sahasi kulmat pois. Kaljupäinen herra porasi sarviin reiät ja ruuvasimme sarvet kiinni alustaan. Mietin kauan, maalaanko myös sarvet. Hionnasta huolimatta sarvet olivat kuitenkin melko vihertävät, joten maalasin nekin valkei
ksi. Sarvet eivät ole symmetriset ja näyttäisivät olevan saman puolen sarvet ja suuremman sarven muoto on hiukka haasteellinen, mutta tykkään niistä silti. Sarvet pääsivät paraatipaikalle olkkarin seinälle.Tänään töistä päästyäni kävin poimimassa puolukanvarpuja omasta metsiköstä. Parantelin ulos tekemääni ovikranssia puolukanvarvuilla ja keräsin niitä myös sisälle. Varvut pääsivät tuunaamiini säilyketölkkeihin (maalasin mustalla spraylla normisäilyketölkkejä). Seppo tosin oli vähän turhankin yli-innokas varpujen suhteen, joten sohvapöydälle ne eivät alkuperäisen suunnitelman mukaan jääneetkään vaan siirtyivät suosiolla senkin päälle. Toivottavasti ne siinä saavat olla rauhassa :) 

HM:ltä tilaamani jouluiset tyynynpäälliset tulivat postissa ja pääsivät viikonloppuna paikoilleen. Hyasintteja olen metsästellyt, mutta toistaiseksi tuloksetta. Keittiönlaattojen saumaus pitäis nyt oikeasti tehdä, mutta jostain syystä veri on vetänyt enemmän ulos. Toissapäivä alkoi risusavotalla kun sahasin pieniä puita sieltä täältä. Karsimme samalla tytsyn kanssa villiintyneen tuoksuvatukan kokonaan maan tasalle. Vielä pari pensasta odottaisi ja kukkapenkki, joten puuhaa riittää näillekin vapaille.

Toivottavasti postaus ei ole täynnä kirjoitusvirheitä, kun varpukuningas makaa tällä hetkellä mahani päällä enkä oikein näe näyttöä... :D Mukavaa keskiviikkoa - harmaudesta huolimatta! :) 
2 kommenttia:

  1. Tykkään tuosta puolukanvarpu ideasta. En ole ikinä ajatellut että niitä voisi käydä poimimassa sisälle koristeiksi. Onko nuo sarvet tarkotuksella väärin päin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin hyödynsin varpuja ensimmäistä kertaa tänä syksynä, kun varpuja löytyy nyt omalta pihalta :) Sarvet on tarkoituksella noin, kun olisi ottanut katto vastaan toisin päin :)

      Poista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)