keskiviikko 16. joulukuuta 2015

16. luukku: Kattojen päällä on lunta


Sääennusteiden mukaan lumi jää tänä jouluna haaveeksi näillä leveysasteilla, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Nyt pari päivää meillä on kuitenkin ollut hyvin pieni lumikerros - lähinnä väriksi asti, mutta olen tähänkin hyvin tyytyväinen. Toissailtana sai taas ihailla taivaalla loimottavia revontulia ja tähdenlentoja kotikuistilta käsin - aivan mahtavaa! :) 

Jouluista tunnelmaa olen koittanut kuitenkin säästä huolimatta taikoa myös ulos. Havuthan ovat tähän loistavia ja varsinkin kun nyt niitä saa pilvin pimein omasta metsiköstä. Laakerit koristavat sisääntuloa molemmin puolin ja sypressikin on päässyt kuistille. Jouluvalot palavat kuistilla tunnelmanluojana tuoden valoa pimeään. Lyhtyjä on runsaasti ympäri pihaa ja yleensä vähintään parissa lyhdyssä palaa kynttilä. Jouluksi haaveilin myös laittavani ulkotulia palamaan. Pikkulintuja on mukava seurata lintulaudalta ja kieltämättä tuli tehtyä hyvä diili: kun olen antanut niille ruokaa, ne eivät ole enää pöllineet villoja - ainakaan niin paljoa... Yhden lyhteen tirpat ovat jo tuhonneet ja täytyy jouluksi tuoda niille uusi. Pikkutinttien lisäksi myös erilaisia tikkoja on vieraillut lintulaudalla - naapurin kollia unohtamatta, joka päivystää tuijapensaan alla. 

Tänään lunta satoi lisää ja nyt maisema näyttää ihanan talviselle. Toivotaan, että ainakaan kaikki lumet eivät sula. Nyt palailen diy-jutun pariin, josta kerron teille myöhemmässä luukussa ;) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)