perjantai 18. joulukuuta 2015

18. luukku: Nostalgiset joulukirjat


Tyttö pitää kirjoista kovasti. Olemme aina lukeneet hänelle ja iltasatu on jokailtainen juttu. Olen säästänyt omat kirjani ja saanut perintönä edesmenneeltä kummitädiltäni hänen vanhat kirjansa. Nyt tämä kirjavuori täyttää tytsyn kirjakaappia - ja hänelle hankitut kirjat siinä mukana. 

Muistan kuinka lapsuudessani toinen mummoni hankki meille lapsille lahjaksi kirjoja. Meille lapsille tulikin vitsi, että mummolta tulee aina kova paketti - ja sehän on aina kirja. Mummo kuului johonkin kirjakerhoon ja tilaili sieltä meille lapsille kirjoja. Kuuluin itsekin pienenä Disneyn Kikero-kirjakerhoon ja sieltä sainkin pinon loistavia kirjoja, joita nyt tyttö haluaa kuulla iltasaduksi. Parhaimpia kirjoja ovat kuitenkin isoveljeni vanhat Disneyn kirjat, joita minulle on jäänyt kolme. Ne olivat ehdoton hitti jo pienenä ja äidin piti lukea ne joka ilta - ja jos yritti hyppiä kohtia yli, minä muistin, että ei se noin mennyt. 
Jouluun kuuluu ehdottomasti Disenyn piirretyt. Disneylla on ihania joulutarinoita niin piirrettyinä kuin kirjoina. Muistan, kuinka lapsena sain joululahjaksi Kaunottaren ja Hirviön ja sehän piti katsoa heti aattona, vaikka se vähän pelottikin välillä. Olen saanut joskus myös Carl Barksin joulukirjat joululahjaksi ja niiden joulutunnelmaa tulee lueskeltua yleensä joulun aikaan. Olemme lukeneet tytsyn kanssa iltasaduksi Disenyn vanhoja joulukirjoja näin joulun alla. Myös Astrid Lindgrenilla on ihania jouluisia kirjoja - Koiramäkeä unohtamatta. Myös Joulupukki ja Noitarumpu-leffa on ehdoton hitti ennen joulua lukuisten Disneyn piirrettyjen lisäksi - Muumien joulujaksoa unohtamatta. Ja ilman Lumiukkoahan ei tunnu jouluaatolta :)

Tänään olisi luvassa yhtä ja toista puuhaa. Maisema on vielä ihanan luminen, mutta lämpömittari kipuaa jo kovasti ylöspäin. Nautitaan nyt tästä lumesta ja valoisuudesta edes pieni hetki! :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)