lauantai 19. joulukuuta 2015

19. luukku: Äidin hommat on niin kiireiset


Kaiken tohinan keskellä pitäisi ehtiä myös siivoamaan. Vanha suomalainen perinne on, että jouluksi siivotaan koti katosta lattiaan kaappeja myöten. Itsellä ei ole ollut tapana luututa sen kummemmin juhlapyhiä varten, vaan ihan normi imuroinnilla, lattioidenpesulla ja pölyjen pyyhkimisellä mennään. Siivoan kaappeja jne. pitkin vuotta, jotta perussiisteys ja järjestys säilyisivät eikä tarvitse nuohota juhlapyhiä varten joka nurkkaa. On mukavaa kun kotona on aina siistiä - tai no eihän meillä aina ole kiitos kissatrion :)


Sen verran ajattelin laajentaa normisiivousta, että hirret on imuroitava. Remontoidessa valitin pölyisistä hirsistä, joita ei ollut siivottu vuosiin. Ajattelin, että meillä hirret tomutetaan vähintään jouluksi ja juhannukseksi. Saunan siivousta ei olekaan ennen tarvinnut toteuttaa kun ei sitä saunakaan ole ollut. Olemme saunoneet melko vähän vaikka se oma sauna nyt vihdoin onkin, mutta jouluna on ehdottomasti käytävä joulusaunassa ja mikäs sen mukavampaa kuin mennä puhtaaseen, vastasiivottuun saunaan. 

Tytsyn huoneesta raivailimme vanhoja leluja pois, jos vaikka Joulupukki sattuisi tuomaan jotain uusia leluja. Tyttö sai omaan huoneeseensa pienen kuusen olohuoneesta ja koristeli sen itse. Vierashuonekin on saatu miltei tyhjennettyä rojuista ja sielläkin on uusi projekti melkein valmiina. Palailen tähän diy-juttuun joulun jälkeen :) Tänään olen vielä töissä ja sitten pääsenkin joulun viettoon. Työpaikalle palailen jälleen joulupäivänä ja sitten taas vähän lomaillaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)