sunnuntai 20. joulukuuta 2015

20. luukku: Herkkua on siinä monenlaista


Joulumenu alkaa olla pikkuhiljaa mietittynä ja tänään olikin vuorossa ruokaostokset. Tänä jouluna vietämme joulua veljeni perheen ja äitini kanssa, joten joulupöydässämme onkin tuplasti syöjiä normaaliin verrattuna. 

Meidän joulupöytäämme kuuluu kinkun ja perunoiden lisäksi karjalanpaisti. En muista lapsuudenkodissani meillä olleen kinkulla kastiketta, mutta itse olen tykännyt sen itse tehdä. Omenasinappikastike on parasta ja tänäkin vuonna sitä olisi tarjolla. Kinkku on enemmänkin kaljupäisen herran mieleen ja itse syön sitä lähinnä uunituoreena. Myös kala kuuluu ehdottomasti joulupöytään. Pari vuotta olen graavannut lohen itse ja niin myös tänäkin vuonna. Ostin kokonaisen kalan, jonka fileoin ja heitän graaviin. Graavikalan lisäksi tarjolla on savusiikaa.

Sienisalaatti on ehdoton hitti ja viime jouluna koin kovan kolauksen kun en saanutkaan sienisalaattia. Sienet olivatkin menneet pilalle enkä ehtinyt enää kaupasta valmistakaan salaattia hakemaan. Nyt sieniä ei edes ole säilöttynä ja saakin nähdä, tuleeko kaupan metsäsienisekoituksesta läheskään yhtä hyvä salaatti. Sen sijaan laatikot ja rosolli ostetaan valmiina tänäkin vuonna. 


Jälkiruokana meillä nautittiin viime joulunakin panna cottaa kanelisella twistilla - ja sitä samaa on tarjolla tänäkin vuonna. Jouluherkkuja odotellessa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)