keskiviikko 23. joulukuuta 2015

23. luukku: Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella


Meidän perinteisiimme on aina kuulunut, että joulukuusi tuodaan sisälle ja koristellaan aatonaattona. Tänä vuonna - niinkuin kyllä viime vuonnakin - otimme varaslähdön ja toimme kuusen sisään jo 22. päivä. Tällä kertaa kuusi löytyi omalta tontilta, oman metsikön kätköistä. Kuusi ei näyttänyt niin isolta metsässä kuin sisällä... Metsikkö on täysin luonnontilassa ja harvennuksia täytyy tehdä lisääkin, joten tämä kuusi sopi metsänhoitomielessäkin oikein hyvin joulukuuseksi, kun se olisi pitänyt kaataa jokatapauksessa. Kuusi on hiukan vänkyrä ja ylhäältä harvempi, mutta sympaattinen - ja onhan se ikioma :)

Nyt kun tilaa on ja huonekorkeus on reilusti korkeampi kuin ennen, kuusi sai olla iso. Ehkä se nyt oli kuitenkin jopa liian iso :D Kissatrio sanelee koristeiden sijoittelun ja laadun: mitään nauhoja kuuseen oli turha haaveillakaan (en niistä niin kamalasti kyllä edes välitä) ja lasiset koristeet oli ripustettava ylimpiin oksiin kattien ulottumattomiin. Alimmat oksat jätetään ilman koristeita, koska niitä ei jaksa keräillä montaa kertaa päivässä lattioilta. Varsinkin kissakatraamme uusin tulokas on varsin innokas kuusentutkija. Latvaa oli pakko lyhentää :D

Tänään on ohjelmassa vierailu anoppilaan ja siivoilua sekä jouluruokien valmistusta. Kinkku muhi yön leivinuunissa ja juuri kuorrutin sen, nam nam! Tuli todella murea ja mehukas kinkku vaikka pelkäsin sen kuivuvan. Kinkusta tuli maailman parasta kinkkua tähän asti! Tyttö oli ratketa riemusta, kun tonttu olikin yön aikana tuonut joulusukkaan pienen paketin, josta löytyi Frozen-shampoo :)

Mukavaa jouluaatonaattoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)