lauantai 5. joulukuuta 2015

5. luukku: Joulupuu-keräys


Olen lähes joka vuosi lähettänyt joulukortit läheisille, mutta tänä vuonna tein poikkeuksen. Suurimpana syynä oli se, ettemme yksinkertaisesti ehtineet ottaa tytöstä kuvia kortteja varten. Niinpä tämä jouluna 2012 alkanut kuvakorttiperinteemme katkesi nyt. Mutta keksin tilalle jotain parempaa. Ajattelin, että käytänkin kortteihin menevät rahat viisaammin. 

Kaikilla lapsilla ei ole yhtä yltäkylläinen joulu kuin omalla lapsella tai mitä itsellä on aina ollut. Joulu ei olekaan iloinen ja odotettu juhla, jolloin amerikkalaisissa joulukatalogeissa esiintyvät idylliset ydinperheet ilakoivat pakettivuoren keskellä suuren, tuuhean koristellun kuusen alla. Kaikki lapset eivät odota joulua innolla vaan jouluun saattaa liittyä esimerkiksi pelkoa ja huolta. Toiset eivät saa viettää joulua vanhempiensa kanssa ollenkaan ja toiset saattavat joutua kestämään vanhempiaan saman katon alla vanhempien humaltuessa aattoillan pimetessä . Joulu on ehdottomasti lasten juhla ja välittämisen aikaa. Haluan jotenkin omalta osaltani auttaa tällaisia lapsia, joiden joulu saattaa olla hyvinkin erilainen. 
Lappeenrannan nuorkauppakamari järjestää tänäkin jouluna Joulupuu-keräyksen, jossa yksityiset ihmiset ja yritykset voivat lahjoittaa kaupungin vähävaraisille lapsille jouluiloa pukinkonttiin. Joulupuu on hyväntekeväisyysprojekti ja Lappeenrannassa se järjestetään jo yhdeksännen kerran. Keräys toteutetaan yhdessä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiriin perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä tietenkin paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. 

Keräysaika on 30.11.-13.12. Nuorkauppakamari toimittaa lahjat sosiaalitoimelle, joka hoitaa lahjojen jakamisen alueen lapsille. Joulupuu-keräyspisteitä on ympäri kaupunkia ja voit sieltä noutaa pakettikortin itsellesi ja palauttaa lahjan pakettikortilla varustettuna keräyspisteeseen. Tarkemmat ohjeet ja lisäinfoa löydät Nuorkauppakamarin nettisivuilta. 


Itse nappasin pari pakettikorttia matkaan aiemmin viikolla ja ensi viikolla pitäisi lähteä lahjaostoksille. Lahjat eivät tietenkään ole joulun päätarkoitus, eivätkä lahjat varmasti poista monien perheiden ongelmia. Toivon kuitenkin kovasti, että lahjat toisivat hitusen iloa lasten jouluun. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)