torstai 31. joulukuuta 2015

Vuosi 2015


Perinteeksi on jo muodostunut, että olen uutenavuotena blogissa muistellut kulunutta vuotta ja sen kohokohtia. Niin myös tänä vuonna, joten otetaanpa pikakelaus vuoteen 2015 kuvien avulla :)

Tammikuussa olin parisen viikkoa sairaslomalla kun selkä jumahti totaalisesti. Myös tulppaanit alkoivat taas ilmestyä kotiin, kuten varmasti tulevanakin talvena... Myös mustavalkea sisustus alkoi hiipiä meille alkaen keittiöstä. 

Helmikuussa sain kauan toivomani Ektorp-sohvan ja olkkarimme uudistui kertarysäyksellä! 
Maaliskuussa pääsin takaisin vanhaan työpisteeseeni ja tytsykin täytti jo kolme vuotta. Maaliskuun puolessa välissä pääsin ensimmäistä kertaa koskaan tallentamaan revontulia kameralle. Itseasiassa kävin kuvaamassa revontulia aika lähellä nykyistä kotia, en vain tuolloin sitä tiennyt :) Kävimme paljon bongailemassa joutsenia ja lennättämässä isin uutta lelua - kauko-ohjattavaa helikopteria. 


Huhtikuussa kaljupäinen herra täytti 30 ja synttärilahjaksi isi sai matkan Budapestiin. Huhtikuussa juhlittiin myös pääsiäistä. Toukokuussa lähdimme muutamaksi päiväksi kahdestaan Tonavan varrelle. Reissu oli mitä parhain :) Toukokuussa koimme myös menetyksen, kun pupuvanhuksemme Tiuhti kuoli <3
Alkukesästä Lappeenrannan citykettu pyöräytti suuren pesueen, joita pääsin ikuistamaan. Kettuvauvat olivat mitä hellyttävimpiä - vaikkakin vähän turhan kesyjä. Mitähän ketuille kuuluu nyt.
Kesä ei ollut mikään inkkarikesä, mutta aurinkoa ja lämpöäkin riitti välillä. Kävimme Koiramäessä ja Särkänniemessä ja fillarilla tuli poljettua. Kaverin kanssa käväisin myös kesäisessä Porvoossa. Kesän yksi kohokohta oli juhannuksen jälkeen vaellusreissu kaverin kanssa. Hetta-Pallas-reitti tallattiin parissa päivässä upeissa maisemissa ja sääkin suosi. Heinäkuun alussa tapahtuikin jotain aivan uutta, mikä muuttikin sitten elämää melko tavalla. 7.7. kesäsateen saattelemana tulin katsomaan taloa ensimmäistä kertaa ja tässä sitä nyt naputellaan blogitekstiä samaisessa talossa pakkasen paukkuessa ulkona. Kenpä olisi uskonut, että yksi suurista unelmista toteutui. 


Heinäkuun lopulla tehtiin kaupat ja tästähän alkoikin sitten vietävä urakka, jonka palkinto oli kuitenkin mitä parhain. Oma koti :) Kaikki vapaa-aika kului joko K-raudassa tai remontoidessa ja olin vakuuttunut, että jossain vaiheessa minulta puhkeaisi päästä suoni. No ei puhjennut kuitenkaan. En kuitenkaan kyllä mitenkään kaipaa tuota remonttiaikaa :D Vaikka onhan remppa vieläkin paikoitellen kesken, mutta nyt sentään asumme jo vain yhdessä osoitteessa ja remppa etenee normaalin arjen mukana (jos etenee, hehe). Kissalaumamme sai vahvistuksen elokuun alussa kun Seppo muutti meille. Olimme juhannuksen tietämillä käyneet Sepiä katsomassa ja olikin pitkä aika odottaa kisua luovutusikäiseksi asti. Seppo on hyvin sosiaalinen ja vilkas kissa ja täysin erilainen kuin Touho ja Nyyti. Hyvin vanhempi parivaljakko on nuorimmaisen ottanut joukkoonsa, vaikka päivittäin jossain nurkassa tapellaan.


Syyskuussa oli luvassa paljon odotettu Lapin matka. Huilitauko remonttiin tuli enemmän kuin tarpeeseen! Olimme jälleen Pudasjärvellä yhden yön mennen tullen. Pudasjärveltä jatkoimme Ylläkselle, jossa olimme pari päivää. Ylläkseltä matka jatkui Kilpisjärvelle, jossa myöskin olimme kaksi yötä. Kilpisjärvellä pääsin kiipeämään Saanan huipulle ja se oli ehdottomasti yksi elämäni hienoimmista kokemuksista! 
Kilpisjärven maisemat vaihtuivat Norjan kautta Inariin ja sieltä Saariselälle. Saariselältä ajelimme taas Pudasjärvelle, josta yön yli huilattuamme jatkoimme taas kotiin. Syyskuun lopulla sitten muutimmekin jo uuteen kotiin. Syksy hujahti uudessa kodissa uusien asioiden keskellä. Oma piha, erilainen ympäristö ja uusi, isompi koti tekivät syksystä täysin erilaisen. 

Keittiö muutama päivä ennen muuttoa... 


Ensilumi omalla pihalla 23.11. <3
Joulua saimme viettää uudessa kodissa ensimmäistä kertaa. Odotin joulua normaaliakin enemmän ja koti alkoi pukeutua jouluiseen pukuun jo lokakuussa. Joulua vietettiin isommalla porukalla veljeni perheen ja äitini kanssa. Kävimme haudoilla, Pukki kävi ja söimme hyvin. Joulupäivänä olin töissä ja sen jälkeen vietin viikon verran lomaa. 


Nyt suuntaamme kohti uutta vuotta ja uusia kujeita. Paljon kaikkea hauskaa ja uutta tapahtui tänäkin vuonna ja muistoja jäi jos jonkinmoisia! Blogirintamallakin vuosi on ollut täynnä kaikkea uutta: teitä lukijoita on tullut paljon lisää - iso kiitos <3 - ja blogi pääsi ehdokkaaksi Indiedays blogikisaankin. 

Haluan toivottaa kaikille ihanille lukijoilleni oikein onnellista ja mukavaa tulevaa vuotta 2016! <3 Pysykää messissä! :)


2 kommenttia:

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)