torstai 21. tammikuuta 2016

Tuunattu kaappi


Löysin autotallista jo kesällä pienen suloisen kaapin. Kaappi oli ilmeisesti ollut ulkosalla jo hyvän tovin ja se oli melko ränsistynyt. Tummankeltainen vanha maali oli rapissut ja kaappi oli yltä päältä liassa. 

Ajattelin kunnostaa kaapin tytön leikkimökkiin. Kaappi kuitenkin päätyi neidin huoneen seinälle osaksi leikkikeittiötä. Suunnittelin ensin tekeväni keittiöön jonkun pienen hyllyn hellan yläpuolelle, mutta sitten muistin kaapin. Eikun tuumasta toimeen!


Kaappi ennen...

... ja jälkeen.

Puhdistin kaapin hyvin ja hioin sitä hiukan. Maalasin kaapin Jeanne de Arc Living Vintage-kalkkimaalilla (sävy Soft sand). Maali sopii toisten kertoman mukaan myös metallipinnoille ja toiset eivät ole hioneet maalattavaa pintaakaan käyttäessään tätä maalia. Maali on tarkoitettu huonekaluille ja se tekee niille kalkkimaisen mattapinnan. Itse suosin enemmän kiiltäväpintaista huonekalumaalia, mutta tähän tarkoitukseen kalkkimaali oli hyvä. Se peitti niin hyvin, että yksikin maalikerros riitti melko hyvin. 

Maalasin osan kaapin sisuksesta ja osaan laitoimme erilaisia pastellisävyisiä papereita. Kaapinovien sisäpuolelle liimasimme sinipohjaiset ruusukuosiset paperit. Viimeistelyyn täytyy vielä hankkia wash-teippiä tai jotain vastaavaa, jotta saan kaikki paperienreunat siistiksi. 


Kaappi on ollut jo nyt kovassa käytössä vaikka ruuvasin sen seinään vasta eilisiltana. Kaappi on vielä hiukka korkealla, mutta ylimmille hyllyillekin ylletään näppärästi pienen jakkaran avulla. Kaappia ei saanut ruuvattua järkevästi alemma hirsien paksuuserojen vuoksi, mutta onpahan kasvunvaraa :) Kasvuvauhti kun tuntuu olevan päätähuimaava, ainakin pieneksi jääneiden vaatteiden määrästä päätellen - vasta kassillisen viime viikolla raivasin pieniä vaatteita tytön vaatekaapista... 

Tänään viettelimme vielä vapaapäivää ja huomenna olisi raahauduttava taas töihin. 

Kaappien etukarmit jäi näköjään sitten maalaamatta... :D 

Ihanat pilkulliset kahvikupit ja lautaset löytyivät eilen kirppikseltä. 


2 kommenttia:

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)