perjantai 26. helmikuuta 2016

DIY-naulakko ja tuulikaappiLupasin juttua tuulikaapin DIY-projektista. Eilen sain sairaslomani kunniaksi räpsittyä kuvat projektista ja samalla voin esitellä teille tuulikaapin remonttia.

Tuulikaappimme oli aikamoinen hirvitys. Toisella seinustalla oli itse kyhätty lastulevyinen sähkökaappi ja sen vieressä järkyttävä haitariovi (vihaan haitariovia).  Tuulikaapista ihan peruskuntoisena minulla ei edes ole kuvaa, mutta remontin vaiheista löytyy jotain otoksia. 

Tuulikaapissa oli samaa vihreää muovimattoa kuin vessassakin. Matto revittiin hiiteen ja haitariovi sekä lastulevykaapisto sen mukana. Listat vaihdettiin laudoista oikeisiin listoihin ja villoja vaihdettiin puhtaisiin. Edesmennyt alivuokralainenkin löytyi ulko-oven vierestä villapesästään - tai puolikas vuokralainen.... 

Haitarovihökötys, haitariovi tosin jo poistettu. 
Naulakkonurkkaus nykyisellään. Viereisen sähkökaapin ovi puuttuu vielä.
Vessan vastainen seinä oli vuorattu taas niin ihanalla lasikuitutapetilla. Tasoitin lasikuitutapetin ja maalasin valkealla seinämaalilla. Myös ovenpielet maalattiin. Lattiaan vaihdettiin sama vinyylilankku kuin vessassa. Myös patteri vaihdettiin uuteen ja toimivaan.
Katto maalattiin luonnollisesti valkealla ja hirsiseinät käsiteltiin hirsisuojalla. Sähkökaapin ja naulakon väliseinäksi ruuvasimme lastulevyn sijaan keittiörempasta yli jääneen tukevan vanerin, jonka maalasin mustaksi. Sähkökaapin ovi puuttuu vielä ja listat sen ympäriltä sekä lamppu katosta. 

Naulakkoratkaisua mietin pitkään ja Pinterestin ihmeellisestä maailmasta löysin idean kuormalavanaulakosta. Olin napannut pienen kuormalavan ennen joulua ajatuksena tehdä siitä puinen kuusikoriste, mutta se jäi tekemättä. Niinpä pienestä kuormalavasta tuli meille naulakko. 


Sahasin lavasta sopivan kokoisen ja kiinnitin laudan naulakon päälle hyllylevyksi. Maalasin koko komeuden valkeaksi ja kiinnitin koukut sopiviin kohtiin. Ruuvasin taakse kiinnityskoukut ja naulakko pääsi seinälle. 

Tarkoitus oli ruuvata pari House doctorin säilytyspussukkaa toiselle seinustalle, mutta koska tuo väliseinä on kipsilevyä eikä koolauspalkkia löytynyt takaa, ei ruuvi tahdo siinä pysyä. Nuo pussukat päätyivätkin eteisen puolelle. Teen eteisestä oman postauksensa jahka rakas ystävämme The Kompura muuttaa taas takaisin anoppilaan :D


Minulla keuhkot alkavat toimia hiukan normaalimmin avaavan lääkkeen avulla ja toivottavasti pääsenkin töihin jo normaalisti tiistaina. Mummi nappasi tytön yökylään ja Kaljupäinen herra olikin eilen oikein tehokas: meillä on keittiössä listat! Itse toimin lähinnä työnjohto puolella vedellen Ventolinea ja nenäsumutetta. Tänään on vielä luvassa parit peitelevyt ja voilá! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)