sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Vessaremontti


Loman kunniaksi remonttikärpänen on onneksi puraissut ja kotona on remonttikin edennyt kaiken muun touhuilun ohessa. Tällä erää remontti paikantuu parvelle, mutta ajattelinpa näyttää teille vihdoin kurkistuksen vessaremonttiinkin. 

Vessa oli alkuperäistekijöissään aivan kamala. Lattiaa verhosi järkyttävä vihreä muovimatto, vessanpönttö oli vinottain nurkassa ja kaiken lisäksi se oli rikki. Allaskaluste oli lahonnut ja muutenkin kammottava ja peilikaappeja seinässä törötti kaksi vierekkäin. Tee-se-itse-seinät oli päällystetty ah niin ihanalla lasikuitutapetilla ja sini-vihreillä kaakeleilla. En osaa edes sanoa, kumpi oli kamalampi, lasikuitutapetti vai kaakelit... Ennen...

... jälkeen.
Muovimaton alta löytyi lattialastulevyä. Koska vessanpönttö oli lirutellut vettä, päätimme, että olisi viisaampaa repiä koko lastulevy pois ja vaihtaa tilalle uusi. Lattia siis tehtiin kokonaan uusiksi. Lastulevy oli ottanut kosteutta itseensä allaskalusteen tietämillä koska se oli hiukan turvonnut, joten hyvä vain että vaihdoimme sen. Aukirevitty lattia paljasti alivuokralaisten pesiä ja ne olivat käyttäneet villoja vessanaan. Kaikki villat vaihdettiin ja lattianalunen puhdistettiin muutenkin. 

Vessanpöntön paikka vaihdettiin keskemmäs, koska yksikään Idon-pönttö ei olisi mahtunut entiselle paikalle enkä tahdo pönttöä vinottain. Vinoon sijoitettu pönttö veisi turhaa tilaa ja tahdon muutenkin kaiken suoraan. Remppamies laittoi uuden lattialastulevyn ja laitoimme siihen päälle vinyyliponttilattian. Tarkoitus oli laittaa laattalattia lattialämmityksellä, mutta aikataulu ei antanut enää myöten. Vessan ja tuulikaapin diy-väliseinät menevät jossain vaiheessa nekin vaihtoon, joten katsotaan laattalattiaa siinä yhteydessä uudestaan :)


Maalasin kammottavat kaakelit valkeaksi kaakelimaalilla. Asensimme uuden allaskalusteen ja hirret käsiteltiin hirsisuojalla. Katto maalattiin valkeaksi. Tasoitin lasikuitutapetin ja maalasin seinän valkeaksi. Putkimies asensi uuden hanan, bideesuihkun ja vessanpöntön. Kaikki putket meni uusiksi ja myös patteri uusittiin. Lasikuitutapetti tasoitettu ja maalattu.

Kaakelit maalattu ensimmäisen kerran. 
Peilikaappia vessaan ei tullut ollenkaan kun allaskalusteessa on säilytystilaa tarpeeksi vaan hankimme seinälle pelkän peilin ja teimme itse avohyllyt. Oikeastaan vessassa ainoa jäljellä oleva vanha juttu on vessanlamppu, joka sekin jossain vaiheessa vaihdetaan. Neidolle asennettiin oma pyyhetanko alemma, jotta tytsy yltää kuivaamaan pieniä käsiään. 
Meillä vessaa käyttävät myös kissat, joiden toinen potta on sijoitettu veskiin. Potta pitäisi vaihtaa paremman väriseen ja korkealaitaisempaan, jos pottaan kuuluvat tavarat pysyisivät paremmin potassa...... Pahamaineisia listojahan veskistä puuttuu vielä pari :D Vessa varmaan muuttuu vieläkin, mutta tällä haavaa se on nyt kunnossa - ainakin parempi kuin entinen :) 

Veljenpoika tuli eilen yökylään ja touhua on riittänyt. Vaihdoimme eilen keittiön toisen työtason samanlaiseksi, tästä myöhemmin lisää :) Tänään minulla on lapsikuvaus ja sitten pitäisikin jatkaa kuvankäsittelyä ja parven remonttia - nyt kun kaljupäisellä herrallakin alkoi loma.
4 kommenttia:

 1. Hei, näitä remppajuttujasi on kiva lukea. Itsekin kun remontoin koko ajan jotakin.
  Vanhemmillani on Kontion tornillinen hirsitalo, joten hirsitalon remppaus kiinnostaa toki myös siksi. Myös heidän pikku veskinsä kaipaisi mielestäni remppausta. Nyt voin näyttää kuviasi. Jospa ne innostaisivat heitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Itselle tämä remppaaminen on sinällään uutta kun olemme aiemmin asuneet vuokralla. Sisustus- ja remppaohjelmien katsomisesta on kuitenkin ollut hyötyä, heh :)
   Toivotaan että blogissani olisi inspistä vanhemmillesikin :)

   Poista
 2. Hyvälle näyttää vessa nyt. Tuosta alkuperäisestä tuli mieleen jostain syystä rinneravintolan vessa :D mie sain tänään loppuun myös vessarempan. Lattiakaakelit maalasin. Lattian maalaaminen oli kyllä helpompaa kuim luulin. Todella huokoista tuo kaakelimaali ainakin ennen kunnon kuivumista ; otin teippejä irti niin iloisesti lähti maaliaki samalla, noh paikkausmaalauksella piiloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo se lattian maalaaminen oli ihan mukavaakin, mutta tuo sama ongelma oli itsellä sillon tuota kylppärin ja saunan lattiaa maalatessa, että teippejä poistaessa lähti jo palasia pois. Paikkamaalailin lattian sitten ja nyt sen saisi jo melkein maalata uudelleen paikka paikoin kun on maali kulunut, tosi pienestä lähtee maali irti, esikäsittelystä ja huolellisesta pesusta huolimatta :/
   Noooo kylppäriremppa on muutenkin edessä... :D

   Poista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)