maanantai 7. maaliskuuta 2016

Valkea nariseva puulattia


Niinkuin aiemmin jo kerroinkin, meillä alkoi lattianmaalaus. Tarkoitus oli jossain vaiheessa hioa ja maalata lattia, mutta nyt tämä projekti tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. No syykin tähän löytyi :D

Teimme listoja ym. keittiön viimeistelyremppaa parisen viikkoa sitten ja remppasotkuja siivoillessani otin keittiöstä matot pois. Matot saivatkin jäädä ulos pysyvästi, pääsevät kesällä kuistille tai johonkin, koska sisälle niillä ei kyllä enää ole asiaa. 
Matot ovat H&M:ltä ostetut, suloiset mustavalkearaitaiset. Matot ovat pienet, jotta ne on helppo puistella ja niissä on kuminen pohja, jotta ne eivät lentele ympäri ämpäri kissatrion juostessa. Nyt tuo kuminen pinta oli kuitenkin ottanut ja tarttunut lattiaan kiinni. Lattia jäi tahmaiseksi eikä tahma irronnut edes pesemällä ja hinkkaamalla. (Matot menivät todennäköisesti pilalle aiemmin talvella kun oli pakko pestä ne koneessa, kun Sepi juoksutti rottaa suussaan ympäri taloa...)

Olin myös maalannut leivinuunin kipinäpellin mustaksi, eikä tuo musta sopinut yhtään männyn kanssa yhteen. Niinpä lampsin viikko sitten lauantaina K-rautaan ja tulin ulos iiiiso maalipönttö kädessä. Eikun maalaamaan! 

Tahmalattian vuoksi maalausoperaatio alkoi keittiöstä. Koska kotona pitää pystyä asumaan ja liikkumaan maalaustöiden ajan, on maalaaminen tehtävä pienissä erissä. Maali onneksi kuivuu nopeasti (Tikkurila Betolux akva). Lattia on uudelleenmaalattavissa jo parin tunnin päästä. Lopulliseen olomuotoonsa maali kovettuu parissa viikossa, joten suurempia huonekalujen siirtoja ym. pitää hieman vältellä. 

Käpälänjäljiltäkään ei ole vältytty. Olin vähän liian hyväuskoinen ja annoin vanhempien kissojen olla vapaana keittiötä maalatessa, mutta olkkaria sutiessa kaikki kisut pääsivät lukkojen taa. 


Eilen valmistui olohuone. Olen niiiiin rakastunut meidän lattiaan! Jonkin sortin lattiaremonttia saattaa olla luvassa joskus tulevaisuudessa kun uuni vaihdetaan, mutta en tahtoisi mitään laminaattia tilalle. Puulattia on ihana kun se narisee jalan alla, siitä tulee mummola mieleen. Nyt kun lattia on valkoinen, se on entistäkin ihanampi :) Ja tuleepahan siivottua useasti kun kaikki karvat, pölyt ja liat näkyvät selvästi :D Mukavaa uutta viikkoa! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)