torstai 7. huhtikuuta 2016

Pihan kunnostusta


Kuluva viikko on ollut varsin työntäyteinen vuoronvaihdon takia, joten kotona on tullut nyt lähinnä käytyä kääntymässä. Tänään kuitenkin alkoi normivapaat :) Kevät etenee huimin harppauksin ja pihaltakin lumet ovat saaneet kyytiä muutamassa päivässä. Pihasuunnitelmat vilisevät koko ajan vain kovemmin mielessä. 

Ensimmäiset puutarhatyöt tuli tehtyä jo viime viikon lopulla kun kaivoin etupihan kukkapenkin esiin lumen alta ja peitin viime syksynä istuttamani pienen kuusen ja vuorikatajan piiloon kevätauringolta. Innolla odotin, kasvaako viime syksynä istuttamistamme kukkasipuleista yksikään... :D Riemu oli ylimmillään, kun bongasin pienet alut kukkapenkistä toissapäivänä! :) 

Istutin myös pelargonian pistokkaat suurempiin ruukkuihin. Viime kesältä säästämäni pelargoniat eivät tainneet selvitä talven yli ehjin nahoin vaan ne taisivat kuivua... Pieni optimisti vielä nostaa päätään, josko ne elpyisivät. Tuskin :D 

Leikkelin myös terijoensalavaa siistimmäksi. Puu oli - yllättäen - huonossa kunnossa ja oksat todella kuivia. Sahasin surutta isojakin oksia poikki ja ilme siistiytyi kerralla. Risuja tuli järkyttävä kasa ja toinen puun mokoma vielä odottaa siistimistä. Leikkaaminen innostaa terijoensalavaa vain kasvamaan, joten katsotaan millainen reuhka siitä ensi kesänä tuleekaan :D 
Haaveilin jo orvokeista kuistille ja ajattelin malttavani niiden kanssa vielä hetken... Noh, tänään kauppareissulla nappasin Prismasta parit orvokit messiin ja istutimme ne tytön kanssa kuistille. Oli megahuippua raivata lumikola, lapiot ja talvilelut autotalliin. Sieltä se kesä oikeasti tulee <3 2 kommenttia:

 1. Onpas sulla siellä jo kevättä :D Meillä ei vielä näy mitään alkuja maasta, osa kukkapenkeistä on vielä lumen alla (ei onneksi enää kuin pieni läntti). Orvokkeja ajattelin ensi viikolla hakea muutamat terassille. Etuterassilla narsissit jo nuokkuvat ja takaterassin sain juuri siivottua, joten kukkia tarvitaan kaunistukseksi aurinkoa odotellessa.

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin pihassa on osa kukkapenkeistä vielä lumen alla piilossa, tuokin penkki piti kaivaa esiin :D Toivotaan paljon aurinkoa kukkienkin iloksi! :)

   Mukavaa viikonloppua myös sinulle! :)

   Poista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)