maanantai 18. huhtikuuta 2016

Pihasuunnitelmia


Tämän kesän pihasuunnitelmat alkavat hahmottua lopullisiin uomiinsa. Hommaa riittää paljon ja jotain hommia on jo joutunut karsimaan pois. Suurimpana seuraavaan kesään siirrettävänä hommana on talon ulkomaalaus. Tämä tosin siitä syystä, ettei uusi väri ole vieläkään tiedossa. Hehe. Kolmen värivaihtoehdon välillä liikutaan ja täytyneekin syksyllä Lapin reissulla taas stalkata, miltä nuo värivaihtoehdot näyttävät oikeasti. Lapissa onneksi riittää hirsitaloja, joista imeä inspiraatiota :) 

Villiintyneessä pihassa on paljon erilaisia pensaita ja revinkin niistä pari jo viime syksynä. Kaksi ryteikköä vielä kuitenkin odottaa kaatoa ja ruusupensaat siihen lisäksi. Myös takapihan tuija saa lähdön jossain vaiheessa. Takapihalle tuskin ennättää tänä kesänä tekemään oikein mitään, mutta siellä joutuu sadevesikaivoja uusimaan seuraavana kesänä jokatapauksessa, joten kovin paljon takapihaan ei kannata edes tänä kesänä puuttua.


Sain kaverilta edullisesti tarpeettomaksi käyneet puutarhakalusteet ja niille pitäisi keksiä paikka. Olen miettinyt kuormalavaterassia ja sellainen olisikin tarkoitus rakentaa talon eteläpäätyyn olkkarin kohdalle. Jossain vaiheessa terassille olisi ajatuksena tehdä käynti myös olohuoneen puolelta. Jos terassi valmistuisi juhannukseksi, olisin oikein tyytyväinen :) Terassin alle jää myös kukkapenkki, josta jo reunuskivet nyhdinkin pois. Kukkapenkin kukkaset ajattelin siirtää muualle. 

Tytön leikkimökin korjaus pitäisi myös aloitella, mutta mökki pitäisi ensin siirtää toiseen kohtaan. Tyttö haluaisi leikkimökin ympärille oman puutarhan, joten siinäkin riittäisi hommaa. Roska-astioille pitäisi tehdä siisti kehikko ja tarkoitus olisi tehdä sellainen kuormalavoista. Maalasimme tytsyn kanssa roskakehikon pohjan. Samalla maalasimme syksyllä pihasta löytämämme pöllit. Mietin ensin, että maalaisin pöllit valkeaksi, mutta tyttö ehdotti mustaa ja kieltämättä niistä tuli todella kivan näköiset :)

Nyt kun lumet ovat sulaneet pihalta melkein kokonaan, seuraavana pitäisi varmaan alkaa kaivelemaan kasvimaata kuntoon. Istutuslaatikot ovat autotallissa valmiina ja siemenetkin on hankittu. Kasvimaa tulee talon pohjoispäätyyn, todennäköisesti tässä kohtaa on joskus kasvimaa ollutkin, kaiketi. Toivotaan, että saamme hyvän sadon :)Etupihalle tulee tänä kesänä ehkä suurin muutos kun pihapolku rakentuu. Nykyiset betonilaatat revitään irti ja tilalle laitetaan soraa/sepeliä. Tällä kikalla saan myös nurmikkoa pois :D Kivetystä olisi tarkoitus jatkaa kun vain kiviä saa lisää. Etupihan pihta kaadetaan myös pois. 

Hommaa siis piisaa varmasti, mutta oma piha on niin luksusta, että teen kyllä hommia hyvin mielelläni :) 

Mukavaa alkanutta viikkoa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)