keskiviikko 11. toukokuuta 2016

DIY kukkalaatikko


Niinhän siinä taas viime syksynä kävi, että kun ei mieleistä valmiina löytynyt, tein itse. Tällä kertaa nikkaroinnin kohteeksi joutuikin kukkalaatikko ulos. Haaveilin suuuuuuresta kukkalaatikosta/ruukusta tulevan pihapolun toiselle puolelle. 


Ajattelinkin, että syksyn lopulla ruukkuja saattaisi saada mukavalla alennuksella, mutta luulin väärin. Ainakaan sopivan kokoista ja näköistä ruukkua ei vain tullut vastaan. Myös budjetti oli rajoittava tekijä, sillä en kehdannut sillä haavaa sijoittaa kukkaruukkuun yli sataa euroa, kun oli paljon muita tärkeämpiäkin hankintoja. En malttanut jäädä odottelemaan sopivan ruukun löytymistä, joten etsimiseen kyllästyneenä päätinkin tehdä sen itse.


Siispä tuumasta toimeen! Autotallimme törkyläjä pursusi (ja pursuaa...) jos jonkinkokoista ja näköistä lautaa, joista valitsin sopivimmat. Sahasin sopivan mittaiset pätkät, jotka ruuvasin toisiinsa tukipuilla kiinni neliönmalliseksi kehikoksi. Jätin suosiolla pohjan ruukusta pois. Tämä täytyy muistaa jos ruukkua liikuttelee... :D Maalasin laatikon ulkokäyttöön soveltuvalla mustalla maalilla ja voilá! 
Eilen maalasin vielä ruukkuun tervetuloa-tekstin ja toiseen nurkkaan talon numeron. Omasta työstä oppineena voin kertoa, että talonnumeroa ei voi merkitä liian usein ja selkeästi.

Laatikko on tosiaan pohjastaan auki ja siihen upposikin multaa mukavasti reilut sata litraa. Ruukkuun olisi toki voinut tehdä valepohjan korkeammalle, mutta näin syvänä siihen voi istuttaa miltei mitä vain. Ruukku vaatii ehdottomasti jonkun näyttävän kasvin tämänhetkisten orvokkien ja yhden pelargonian rinnalle. Kun vain keksisi, mikä se voisi olla. Keksitkö sinä? :)Kuvasta tarkkasilmäisin voi bongata taustalta jotain muutosta talossa, joka onkin Facebookin ja Instagramin puolella jo vilahtanut. Tule ihmeessä seuraamaan Kissanpäivien Facebook-sivua sekä Instagram tiliäni, tuolta löydät uusimmat jutut ensimmäisenä. Instan puolelta minut löytää nimimerkillä @riittam_ ja Facebookista 
https://www.facebook.com/minunomatkissanpaivat/ Mukavaa päivää! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)