tiistai 3. toukokuuta 2016

Kesä tuli!


Aurinko ja lämpö ovat hellineet nyt pari päivää ja pihalla on tullut oltua suurin osa päivistä. Pihahommatkin ovat edenneet siinä samassa mukavasti. Eilen kävin aamulla salilla ja sen jälkeen kuvauskeikalla kuvaamassa ihanaa pientä yhdeksän päivän ikäistä neitoa. Neitokainen olikin tähän asti nuorin asiakkaani, aiemmin nuorin taisi olla kaksiviikkoinen vauveli. 

Kävimme tytön kanssa myös K-raudan puutarhamyymälässä. Emme meinanneet osata päättää, mitä kaikkia kukkia ostaisimme ja osa jäikin vielä kauppaan. Tällä erää mukaan lähti pionin taimi, pelargonia, särkynyt sydän, kirsikkapuu ja muratteja sekä tietenkin ihana kauan haaveiltu hortensia. Etupihan kunnostus alkoi eilen. Siirtelin heinäseipäistä tehdyn lyhtytelineen toiseen kohtaan ja kirsikkapuu pääsi tulevan pihapolun varteen. Sisääntuloon istutimme pionin. Pihapolun ja kukkapenkin välinen nurmikko on tarkoitus teilata kokonaan ja tilalle tulee perennoja. Sahasin myös koristepihdan kokonaan pois, kanto täytyy lyhentää moottorisahalla vielä myöhemmin.


Pionin taimi :) 
Eilen avasimme myös grillikauden - kertakäyttögrillillä tosin kun kaasugrilli on vielä kaupassa - mutta hyviä kanavartaat olivat silti! 

Piha onkin jo haravoitu ja suurin osa pensaista leikelty - takapihan suurin hirvitys vielä odottaa. Tänään on luvassa istutuslaatikoiden kaivelua ja täyttämistä ja josko pääsisimme jo istuttamaan siemeniä. 
2 kommenttia:

 1. Minäkin haluaisin tuollaisen hortensian, mutta kun saan aina tapettua sen, niin en uskalla ostaa. Sulla oli jo vaikka mitä kaunista hankittuna.
  Tuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin uskaltauduin ensimmäistä kertaa ostamaan hortensian, kauan olen siitä haaveillut :)
   Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)