maanantai 23. toukokuuta 2016

Kukkaloistoa


Liki kaikki poutaiset vapaapäivät ovat menneet tehokkaasti ulkona. Hommia riittää ja on jotain jo saatu aikaankin. Nurmikko kasvaa ajatusta nopeammin ja koko ajan pihasta putkahtaa uusia kukkia esiin. Sireenit alkavat kukkia, kirsikkapuussa on suloiset valkeat kukat ja viime syksynä istuttamamme tulppaanit ja helmililjat kukkivat komeasti. Myös kulleroihin on tullut nuput! <3


Etupihan muutostyöt ovat vauhdissa ja nurmikkoa on tullut kaivettua ylös. Käännettävää nurmea tosin riittää vielä yllinkyllin, mutta onhan tässä onneksi koko kesä vielä aikaa :) Eilen siirsin kuunliljoja makuuhuoneen ikkunan alta pihapolun reunaan ja tänään samainen homma jatkuu. Etupihalle tulee perenna-alue, johon keskitän kukkapenkit. Tuolta alueelta nurmikko käännetään kokonaan pois. 
Pohdin aiemmin tuohon itsetehtyyn kukkalaatikkoon sopivampaa kukkaa ja ostinkin siihen valkean daalian. Daaliat ovat yksiä lemppareistani ja viihtyvät auringossakin. Hortensia olisi näyttänyt laatikossa hyvältä, mutta kukkalaatikkoon paistaa aurinko koko päivän, joten hortensia tuskin olisi viihtynyt koko päivän porotuksessa. Myös luonnonkukkia alkaa putkahdella esiin (voikukkameren lisäksi...) Mustikat kukkivat kauniisti ja puutarhakompostimme liepeiltä löysimme myös pienen tuomen. Talon eteläpäädyssä on metsämansikoita, jotka kukkivat nyt kauniisti. 

Mukavaa alkanutta viikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)