sunnuntai 11. joulukuuta 2016

# 11 Glögijuustokakku

 
Juustokakkuja tulee tehtyä 
 jonkin verran, mutta
glögipäällisellä en ole sitä
aiemmin tehnyt. 
Kokeilin muutenkin vähän
erilaista ohjetta,
jolla olen aiemmin tehnyt 
juustokakun.
Ohjeen löysin maku.fi-
sivulta.

Tässäpä teillekin ohje 😊

GLÖGIJUUSTOKAKKU

Pohja
200g piparkakkuja
100g voita (sulatettuna)

Valkosuklaamousse
2dl kuohukermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
150g valkosuklaata
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 kpl liivatelehtiä
vettä
2 rkl sitruunamehua

Glögikiille
3 kpl liivatelehtiä
2 dl glögitiivistettä
1 dl vettä

Koristeluun
Valkosuklaata rouhittuna


Murskaa piparit tehosekoittimessa ja sulata voi.
Sekoita keskenään ja painele pohja irtopohjavuokaan,
johon on pohjalle laitettu leivinpaperi.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon
tuorejuusto ja sulatettu suklaa. 
Sekoita joukkoon sokerit ja sitruunamehu.

Liota liivatteita kylmässä vedessä 
ja kiehauta vettä liivatteille. 
Sekoita liotetut liivatteet kiehuvaan
vesitilkkaan. Lisää liivate 
moussen joukkoon ja sekoita hyvin.
Lisää mousse kakun päälle ja 
nosta kakku kylmään (noin 4h).
Liota liivatteet glögikiillettä varten
kylmässä vedessä ja kiehauta 
niitä varten vettä. 
Liota liivatteet kiehuvaan veteen ja
sekoita glögiin.  
Lisää glögikiille kakun päälle ja
anna jähmettyä kylmässä.
Tarjoillessa rouhi päälle valkosuklaata.



2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen. Olen saanut maistaa tätä kakkua, siis toisen tekemänä.
    Minusta oli hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli kyllä, vaikkakin glögikiille jäi omassa kakussa hiukan haaleaksi ja valkosuklaat söimme tyttöjen kanssa ennenkuin ne ehtivät koristeeksi kakun päälle... :)

      Poista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)