perjantai 16. joulukuuta 2016

16 # Lohimoussekakku


Jo viime jouluna haaveilin
tekeväni jotain erilaista 
herkkua joulupöytään. 
Tuolloin tein lämminsavulohesta
pastasalaatin, mutta koska 
itse olen nyt olosuhteiden pakosta
vähähiilihydraattisella/
lähes gluteenittomalla
ruokavaliolla, täytyi keksiä 
pastan sijaan jotain muuta. 

Erilaiset lohimoussekakut
ovat kummitelleet mielessä
kauan ja eri ohjeita yhdistelemällä
sain hyvän reseptin.
Tein kakun lämminsavulohesta,
koska olen meidän perheessä ainoa,
joka tykkää kylmäsavustetusta lohesta.
Käytin kylmäsavulohta koristeena kakun päällä,
mutta halutessaan sitä voi lisätä 
myös mousseen.
Tein kakun nyt kokeeksi ennen joulua
ja jos maha alkaa oikuta itsellä liikaa,
meillä tarjoillaan jouluna pelkkää 
lohimoussea ilman ruisleipäpohjaa 😂



LOHIMOUSSEKAKKU

Ruispohja
300g ruislimppua
70g voita (sulatettuna)

Lohimousse
400g lämminsavulohta
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g ranskankermaa
1 dl majoneesia
2 rkl sitruunamehua
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
ruohosipulia hienonnettuna

Koristeeksi
Kylmäsavulohta
Kurkkua
Ruohosipulia

Murusta ruislimppu ja sekoita se sulatetun voin kanssa.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja 
painele leipämuruseos pohjalle tiiviisti.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Pilko lohi astiaan, lisää tuorejuusto, ranskankerma ja majoneesi. 
Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
Vaahdota kerma ja lisää ruohosipuli 
lohitahnan joukkoon.
Kiehauta sitruunamehu ja purista liivatelehdistä
ylimääräinen vesi ja sulata ne sitruunamehun joukkoon.
Sekoita liivateseos lohitahnan sekaan. 
Lisää kermavaahto lohitahnaan.
Kaada seos pohjan päälle vuokaan. 
Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja koristele kakku 
haluamallasi tavalla. 

Tuorejuustoa ja majoneesia vaihtamalla
kakkuun saa uutta makutwistiä, esim. käyttämällä
normaalin majoneesin sijaan chilimajoneesia.

Herkullista perjantaita ja
joulukuun kuudettatoista päivää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)