perjantai 23. joulukuuta 2016

# 23 Tiikerikakku


Keskiviikkona kävimme ostamassa 
jouluruuat ja tyttö tiedotti, että 
hän haluaisi tehdä joulukakun.
Koska itse en moisia juurikaan syö,
juustokakkua en viitsinyt käydä tekemään
vaan päädyimme kuivakakkuun, jonka voisi pakastaa. 
Niinpä päätimme yhdessä tuumin tehdä 
elämämme ensimmäisen tiikerikakun.
Meidän piti tosin ostaa myös kakkuvuoka,
koska sellaista ei meiltä kotoa löytynyt.

Itse en kakkua maistanut ollenkaan,
mutta siitä tuli kuulemma tosi hyvää. 
Tässäpä siis teillekin ohjetta.

TIIKERIKAKKU

250g voita
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
vaniliinisokeria

1. Pehmennä voita esimerkiksi mikrossa hetki ja vaahdota voi.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Lisää munasokerivaahdon sekaan maito ja jauhoseos ja vaniljasokeri.
3. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää kaakaojauhe toiseen
puolikkaaseen.
4. Lisää taikina voideltuun ja korppujauholla jauhotettuun vuokaan 
vuorotellen ja tee taikinaan kuviota esimerkiksi veitsellä. 
5. Paista kakkua 175 asteessa
noin 50-60 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)