sunnuntai 4. joulukuuta 2016

# 4 Suolaiset tähtitortut


Pidän itse enemmän suolaisista 
leivonnaisista kuin makeista.
Tässäpä siis ohjetta pikkujouluissa testatuista 
suolaisista savulohitortuista 😊

Lämminsavulohi tähtitortut
12 kpl

1 pkt lehtitaikinalevyjä
200g lämminsavulohta
1/2 purkkia (n. 70g) ranskankermaa
4 rkl majoneesia
4 rkl ruohosipulituorejuustoa
1/2 sitruunan mehua
tilliä
suolaa
mustapippuria

Sulata lehtitaikinalevyt ja muotoile ne joulutortuiksi. 
Paista tortut pakkauksen ohjeen mukaan. 
Valmista täyte. 
Painele lohi haarukalla pieniksi muruiksi. 
Lisää joukkoon ranskankerma, 
majoneesi ja tuorejuusto sekä sitruunamehu. 
Sekoita tasaiseksi mousseksi. 
Lisää joukkoon tilliä ja mausteet.
Lusikoi moussea jäähtyneiden torttujen päälle 
ja koristele lopuksi tillillä.

Kylmäsavulohitortut

1 pkt Lehtitaikinalevyjä
1 kananmuna voiteluun

Täyte:
1 pkt kylmäsavustettua kirjolohta
Paprikaa
1 rasia Italian yrtit tuorejuustoa
1/2 dl hienonnettua tilliä

Paista tortut ilman täytettä, 
voitele kananmunalla.
Hienonna lohi ja pilko paprika.
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Täytettä voi tarvittaessa 
notkistaa maidolla.

(ohje k-ruoka.fi)





Maukasta joulukuun neljättä päivää
ja toista adventtia! 

2 kommenttia:

  1. Hei, täytyi pistäytyä täällä sinun sivustoilla, tämä maukas ohje tulee meidän pöytään ihan varmasti, joko jouluna tai uutenavuotena saa nähdä. Mukavaa sunnuntaita sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että pistäydyit, tervetuloa! :) Kannattaa ihmeessä kokeilla, olivat kyllä todella hyviä :)
      Mukavaa sunnuntaita myös sinulle!

      Poista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)