torstai 6. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen gluteeniton juustokakku


Olen tehnyt juustokakun tällä
samalla perusohjeella melkein aina.
Kakkua on helppo muunnella tilanteeseen
sopivaksi täytteitä vaihtamalla.
Tällä kertaa tein kakun 
mustaherukkatuorejuustosta ja koristelin
pääsiäiseen sopivaksi.
Tein kakun ensimmäistä kertaa
gluteenittomana.

Pohja:
noin 200g gluteenittomia kaurakeksejä
noin 100g margariinia tai voita

Täyte:
4 liivatetta
200g mustaherukkatuorejuustoa
vettä
1,5 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 dl kuohukermaa

Pinnalle valkosuklaata

Murenna keksit ja sekoita keksimurut 
sulatetun rasva joukkoon. 
Tee seoksesta tasaista massaa. 
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle 
ja levitä keksiseos tasaisesti vuokaan.

Liota liivatelehtiä noin 
4 minuuttia kylmässä vedessä. 
Sekoita tuorejuusto ja sokerit. 
Vatkaa kerma vaahdoksi. 
Sulata liivate pieneen määrään kiehuvaa vettä. 
Vatkaa liivatetta veteen vispilällä 
huolellisesti niin kauan, 
että seos on tasaista. 
Lisää liivate tuorejuuston sekaan hitaasti 
ja samalla sekoittaen. 
Lisää joukkoon vatkattu kerma. 
Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. 
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään. 
Liivate vaatii vähintään kolme tuntia 
aikaa hyytymiseen, 
joten kakun voi hyvin tehdä 
edellisenä iltana valmiiksi.
Silppua/raasta päälle valkosuklaata
ennen tarjoilua.

Makoisaa päivää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)