keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Luukku 6: Kantarellisavuporopiiras



Satavuotiaan Suomen kunniaksi
päätin jakaa teille suomalaisia
makuja ja tein 
kantarellisavuporopiirakkaa. 
Piirakkapohja on sama 
suolaisenpiirakan pohja, jonka
teen aina. 
Kantarellit ja puolukat on
poimittu omasta metsästä 💕


Piirakkapohja:
150g rasvaa (sulatettuna)
2,5dl jauhoja
3 rkl vettä
1 dl juustoraastetta
suolaa

Täyte:
Poron kylmäsavupaisti
Kantarelleja
Sipulia
Koskenlaskija kylmäsavuporosulatejuustoa
2 kananmunaa
2 dl kermaa
juustoraastetta
suolaa

Sekoita pohjan ainekset keskenään.
Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan ja 
paista uunin keskitasolla 225 asteessa 
10-15 minuuttia.
Paista kantarellit ja sipulit ja lisää
sieniseos paistuneen pohjan päälle.
Lisää suikaloitu kylmäsavuporo ja
paloittele sulatejuusto.
Sekoita keskenään munat, kerma,
juustoraaste ja suola. Kaada seos 
piirakan päälle. Paista piirasta vielä
uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Päälle voit ripotella puolukoita.




Oikein mukavaa itsenäisyyspäivää
ja onnea satavuotiaalle
Suomelle! 



2 kommenttia:

  1. En oo sieninaisia, vaan hyvältä näyttää. Flunssan kourissa toivotan tunnelmallista itsenäisyyspäivää teille! Päivi*

    VastaaPoista
  2. Oi, mitä herkkua!
    Tunnelmallista Itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)