KEITTIÖSSÄ














Broileri-vuohenjuustopiirakka



Piirakkapohja:
150g rasvaa (sulatettuna)
2,5 dl jauhoja
3 rkl vettä
1 dl juustoraastetta
suolaa

Täyte:
Broilerinsuikaleita (paistettu)
Vuohenjuustoa
2 kananmunaa
2 dl kermaa
juustoraastetta
suolaa

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa 10-15 minuuttia. Paista broilerisuikaleet ja lisää piirakan pinnalle. Lisää vuohenjuusto. Sekoita keskenään munat, kerma, juustoraaste ja suola. Kaada seos piirakan päälle. Paista piirasta vielä uunissa 225 asteessa 15 minuuttia. 

Tarjoa paholaisenhillon kanssa! 

⬤⬤⬤⬤⬤⬤⬤


Kananmunapohjainen pizza


Tämä pizza on kevyttä, hyvää eikä sisällä jauhoja! Söin pizzaa kaverin tupareissa, enkä rehellisesti sanottuna itse edes huomannut, että pohja oli normaalista poikkeava... Hyvää ja helppoa, kun ei tarvitse alustaa taikinaa! Kannattaa ehdottomasti kokeilla!


Pellilliseen tarvitset:
5 kananmunaa
suolaa
Täytteet oman maun mukaan


Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa vaahtoa niin kauan, että vaahto pysyy kulhon pohjalla kulhoa ylösalaisin käännettäessä (kuten marenki). Lisää joukkoon keltuaiset ja suola. 
Levitä munataikina uunipellille ja paista pohjaa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia 225 asteessa. Ota paistunut pohja uunista ja täytä pizza. Tämän jälkeen paista pizzaa vielä noin 15 minuuttia 225 asteessa. 

⬤⬤⬤⬤⬤⬤⬤

Pekoni-tomaattikeitto


Pekonisilppua
Sipulia
2 prk tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
kuivattua basilikaa
ruokakerma (maustettu, esim. Kippari)

Paista pekonisilppua ja sipuleita kattilassa. Lisää tomaattimurska, liemikuutio ja kuivattu basilika. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1-1,5 tuntia välillä sekoitellen. Lisää kerma ja keitä vielä hetki. 

Keiton lisänä maistuu rapea leipä. Paista esimerkiksi paahtoleipää oliiviöljyssä pannulla hetki ja tarjoile keiton kera. Maukasta!!

⬤⬤⬤⬤⬤⬤⬤


Omenapiirakka


3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
150g margariinia tai voita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
3/4 dl maitoa
1 kananmuna
Omenia
Kanelia

1. Voitele piirasvuoka ja pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Poista omenista siemenkota, leikkaa lohkoiksi.
3. Nypi kulhossa jauhot, sokeri ja margariini murumaiseksi seokseksi. Ota taikinasta 1,5 dl muruseosta pintaa varten. 
4. Sekoita kulhoon jääneeseen seokseen vaniliinisokeri, leivinjauhe, maito ja muna. 
5. Levitä taikina voideltuun vuokaan ja aseta omenalohkot päälle. Ripottele kanelia. Ripottele pinnalle loput muruseoksesta. 
6. Paista torttua uunin keskitasossa noin 25 minuuttia.


⬤⬤⬤⬤⬤⬤⬤


Tiramisu



Italialainen ruoka on minun mielestäni maailman parasta ja maukkainta. Päätin kokeilla italialaista klassikkojälkkäriä kotona - ja hyväähän siitä tuli. 
Tiramisusta on paljon erilaisia variaatioita ja tämäkin on nyt vähän oma sovellukseni. Tiramisuhan on pehmeä kahvilla ja usein marsalaviinillä maustettu jälkiruoka, jossa on täyteläinen mascarponejuustosta tehty täyte. 
Tiramisun pohjana voi käyttää savoiardikeksejä tai sokerikakkupohjaa. Viinin voi korvata esimerkiksi amaretto-liköörillä, mutta itse käytin pohjan kostutukseen ihan vain pelkkää kahvia (amaretto sananakin alkaa oksettaa minua, kiitos kaunis tädilleni, joka joskus tarjoili meille amarettoa). Korvasin myös savoiardikeksit omatekoisella sokerikakkupohjalla. 

Tiramisu on helppo valmistaa ja sen voi tarjoilla monin eri tavoin, esimerkiksi suoraan  annoskulhoon tehtynä tai vuokaan, niinkuin itse sen tällä kertaa tein. Resepti on helppo puolittaa (määrät ovat vuokaan tehdylle tiramisulle). 

Sokerikakkupohja ( 4 munan kakku)

4 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria

Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia 160 asteessa, uunin tehosta riippuen. Kakkupohja on kypsää, kun se ei tartu enää puiseen tikkuun. Anna pohjan hieman jäähtyä ja leikkaa se kahdeksi pohjalevyksi.

Tiramisu

kahvia
5 kananmunaa
1 dl sokeria
500g mascarponea
sokerikakkupohja
pinnalle kaakaojauhetta

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita sokeri keltuaisten sekaan ja vaahdota. Lisää joukkoon mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Revi sokerikakkupohja pienemmiksi paloiksi ja kostuta palat kahvilla. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahto varovasti juustoseokseen. Lado puolet kostutetutuista kakkupaloista tarjoiluastiaan. Lisää puolet juustoseoksesta kakkupalojen päälle. Laita loput kakkupalat vuokaan ja niiden päälle loput juustoseoksesta. Anna tekeytyä jääkaapissa parista tunnista vuorokauteen. Sirottele juuri ennen tarjoilua pinnalle kaakaojauhetta.

⬤⬤⬤⬤⬤⬤⬤


Päärynä-vuohenjuustosalaatti


Kuva iPhonella otettu, joten kuvanlaatu huono... 

Idea tähän salaattiin lähti Barcelonan reissulta ja tämä on jonkinlainen toisinnon yritelmä tuosta barelonalaisen ravintolan salaatista. Mutta niin hyvää!!!

Salaattia (oman maun mukaan)
Kirsikkatomaatteja
Päärynää
Saksanpähkinöitä
Vuohenjuustoa
Valkoviinietikkaa
Oliiviöljyä

Huuhdo ja valuta salaatti. Puolita kirsikkatomaatit ja asettele salaattipedille. Kuori ja pilko päärynä. Pilko vuohenjuusto siivuiksi ja lisää salaattiin. Lisää saksanpähkinät. Kaada lopuksi päälle valkoviinietikkaa ja oliiviöljyä. NAM! 

⬤⬤⬤⬤⬤⬤⬤


Sadepäivän sämpylät


5 dl vettä
50g hiivaa
2 tl suolaa
ripaus sokeria
5 dl sämpyläjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
150 g  juustoraastetta

                             

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. 
Lisää suola ja sokeri. Lisää osa jauhoista ja sekoita. 

Sekoita loput jauhot samalla alustaen. 
Lisää lopuksi öljy ja juustoraaste ja alusta taikina kädellä. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia. 

Leivo sämpylät. 
Paista uunin keskitasossa 225 asteessa 
noin 12 minuuttia. 
Taikinasta tulee pari pellillistä 
sämpylöitä niiden koosta riippuen.


⬤⬤⬤⬤⬤⬤⬤


Lohipasta Rosson tyyliin

 

Nauhapastaa
Suolaa
1 punasipuli
2 tlk Flora Ruoka kevyt ja paksu
3 keltuaista
Mustapippuria
Lämminsavulohta
Rucolaa
Parmesaania


Lisää nauhapastat kiehuvaan veteen, johon on lisätty suolaa. Keitä pastaa pussin ohjeen mukaan. Pilko punasipuli ja kuullota öljyssä. Kun sipuli on pehmennyt, lisää joukkoon Flora ruoka-seos ja mausta mustapippurilla. Anna hieman kiehahtaa ja lisää joukkoon keltuaiset. Älä keitä enää seosta, etteivät keltuaiset kokkeloidu. Valuta pastat lävikössä ja laita tarjoiluastiaan. Kaada pastan sekaan sipuli-kastike ja laita joukkoon lämminsavulohipalaset. Tarjoile rucolan kanssa ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.

⬤⬤⬤⬤⬤⬤⬤
 

Juustokakku





Pohja
noin 200g kaurakeksejä
noin 100g margariinia tai voita

Täyte

4 liivatetta
200g sitruunatuorejuustoa
vettä
1,5 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 dl kuohukermaa

Kuorrutus
2 lastenruokapurkkia persikkasosetta
2 liivatetta
vettä

Murenna keksit ja sekoita keksimurut sulatetun rasva joukkoon. Tee seoksesta tasaista massaa. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja levitä keksiseos tasaisesti vuokaan.


Liota liivatelehtiä noin 4 minuuttia kylmässä vedessä. Sekoita tuorejuusto ja sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata liivate pieneen määrään kiehuvaa vettä. Vatkaa liivatetta veteen vispilällä huolellisesti niin kauan, että seos on tasaista. Lisää liivate tuorejuuston sekaan hitaasti ja samalla sekoittaen. Lisää joukkoon vatkattu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään. Liivate vaatii vähintään kolme tuntia aikaa hyytymiseen, joten kakun voi hyvin tehdä edellisenä iltana valmiiksi.


Laita liivatteet kuorrutusta varten kylmään veteen noin 4 minuutiksi. Kuumenna vettä ja sulata liivate sekaan (vettä riittää noin muutama ruokalusikallinen). Lisää liivate persikkasoseeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

⬤⬤⬤⬤⬤⬤⬤


Korvapuustit

 

Peruspullataikina
5dl maitoa
50g hiivaa
kardemummaa (maun mukaan, esim. pötköllinen)
2 munaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
noin 8 dl jauhoja
200g margariinia

Täyte

margariinia
kanelia
sokeria

Pullataikinan tarvikkeet.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva maidon sekaan. Sekoita. Lisää joukkoon kardemumma, munat, suola sekä sokeri. 


Lisää osa jauhoista ja sekoittele. Lisää loput jauhot samalla alustaen taikinaa kädellä. Lisää huoneenlämpöinen margariini taikinaan edelleen kädellä alustaen. Itse käytin taikinassa voita, joka on kovempaa kuin leivontamargariini. Voita kannattaa hiukan lämmittää mikrossa, jolloin se notkistuu ja pehmenee ja on tuolloin helpompi saada sekoittumaan taikinaan. 
Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi. Laita taikina kohoamaan liinan alle. Anna kohota kaksinkertaiseksi.


Kun taikina on kohonnut, vaivaa taikinaa tarvittaessa vielä leivonta-alustalla. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli levyiksi. Voitele taikinalevyt huoneenlämpöisellä margariinilla. Ripottele taikinalevyille kanelia sekä sokeria. 


Kääri rullalle. Leikkaa päät pois. Leikkaa vinottain "kolmion" mallisia paloja. Nosta korvapuustit pellille "kolmion terävin kärki" ylöspäin ja paina kärki lyttyyn. Voitele korvapuustit munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista korvapuusteja uunin keskitasossa noin 12 minuuttia. 

⬤⬤⬤⬤⬤⬤⬤


Lohipasta

nauhapastaa
1 pkt lohisuikaleita (maustamattomia)
parmesaania
Creme Bonjour Cuisine, esim. Chili & paprika

Keitä pasta. Paista lohisuikaleet pannulla. Valuta pastasta vesi ja sekoita joukkoon lohi, creme fraice ja parmesaania maun mukaan. Kuumenna ja anna tekeytyä muutama minuutti. 

⬤⬤⬤⬤⬤⬤⬤


Uuniperunat ja kinkkutäyte

Uuniperunoiksi sopivia perunoita ovat jauhoiset perunat, esim. Rosamunda (punaiset potut). Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese ja kuivaa perunat tarvittaessa ja töki niihin veitsellä muutamia reikiä. Kääri perunat folioon ja laita uuniin. Anna kypsyä 50-60 minuuttia perunoiden koosta riippuen. Koita veitsellä perunoiden kypsyyttä.

Täyte
1 pss kinkkukuutioita
1-2 prk ranskankermaa
1-2 rkl viinietikkaa
1-2 tl suolaa
1½ tl mustapippuria
pala purjoa
2 suolakurkkua

Pilko suolakurkut ja purjo ja sekoita ainekset keskenään. Halkaise uunista otetut perunat ristiviilloilla ja lusikoi niihin täytettä. Ja eikun nauttimaan! 


⬤⬤⬤⬤⬤⬤⬤
  
Jauhelihasalaatti

Hitiksi noussut jauhelihasalaattiohje, jota monet kaverit ovat jo koittaneet - ja ihastuneet. Kunniaa tästä salaatista en täysin voi itselle ottaa, sillä sain tähän idean kaveriltani ja hän taas omalta kaveriltaan. Mutta syökää ja nauttikaa, hyvää se on jokatapauksessa! 

Ruskistettua jauhelihaa 
Salaattia
Tomaattia
Paprikaa
Kurkkua
Ananasta
Fetaa





⬤⬤⬤⬤⬤⬤⬤


Sitruunamuffinit
(n. 16kpl)

100g margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaviiliä
1 pienen sitruunan kuori raastettuna

Kuorrutus
2 dl kuohukermaa
1 prk (200g) sitruunarahkaa
3 rkl tomusokeria

1. Vatkaa margariini ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, edelleen voimakkaasti vatkaten.
2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Lisää kermaviili ja raastettu sitruunankuori. 
3. Jaa taikina leivosvuokiin.
4. Paista uunin keskitasossa n. 15 min. 200 asteessa.
5. Vatkaa kuorrutetta varten kerma vaahdoksi. 
6. Lisää kermavaahtoon sitruunarahka sekä 
tomusokeri ja sekoita hyvin. 
7. Muffinssien jäähdyttyä levitä kuorrute 
muffinssien pinnalle. 


⬤⬤⬤⬤⬤⬤⬤

2 kommenttia:

  1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielenkiinnosta! Lisäsin blogin sivustollenne!

      Poista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)