Olohuone ennen ja jälkeen


Olohuoneemme alkaa olla valmis, kattovalaisinta lukuunottamatta. Tai no ei meillä ehkä voi puhua valmiista sisustuksen osalta koskaan, kun tuppaa tuo sisustustaifuuni aina pyörimään ympyrää... Mutta näin remontin ja muuton jäljiltä olkkarimme on valmis. 

Olohuoneessa tosiaan käsittelimme lähinnä pinnat. Valkeaa hirsisuojaa seiniin ja katot valkeaksi. Tässä tilassa se katon maalaus olikin kaikkein haasteellisinta, kun huonekorkeus kohoaa parhaimmillaan öböyt kuuteen metriin. Maalasimme katto- ja lattialistat sekä ikkunoiden ympäryslaudat.
Takka ja uuni maalattiin uudella Tikkurilan Muuri-maalilla, joka on tarkoitettu kodin kivipinnoille, joissa lämpötila nousee tavallista korkeammaksi. Maali on siis (nimensä mukaan) tarkoitettu juuri tähän tarkoitukseen. Uuni oli ennestään jo valkea, mutta niin pinttynyt ja ryöhnäisen näköinen, joten kirkastus teki terää. Maalia riittikin yksi kerros kun pohjaväri oli valkea. Keittiön puolelta muuri on vielä yhdestä kohtaa maalaamatta, mutta täytynee maalata se loppuun parven remontin yhteydessä. Takanluukkujen alla olevassa syvennöksessä oli myös kammottavat kylppärinkaakelit, jotka olivat rikki, joten ne saivat lähtöpassit. Kipinäpellit pitäisi vielä sprayata mustaksi. Pelkään kuitenkin ryhtyä tähän toimenpiteeseen, kun talo on varmasti täynnä mustia käpälänjälkiä tämän jälkeen...Verhotangot vaihdoimme tännekin puisista mäntykepakoista mustiin metallisiin. Verhot ovat samat vanhat edellisen kodin olkkarista, joskin niitä arvon vaihtavani... En ole kuitenkaan sopivia löytänyt, mutta hiljaa hyvä tulee.

Olohuonetta siivotessani olen tehnyt merkillisen (kylläkin hyvin mieluisen) havainnon: kissankarvaa ei ole enää sohvilla niinkuin edellisessä kodissa! Kissat tuntuvat muutenkin lopettaneen karvojensa viljelyn. Ehkä ne karvat vain hukkuvat neliöihin paremmin tai ne ovat päätyneet kaikki uunin päälle... 


Seppo takan päällä - silloin kun se edes malttaa nukkua...


Alla ennen ja jälkeen kuvat olkkarista. Eilinen hujahti koulutuksen merkeissä simuloiden ja keittiöremppakin taas hieman eteni. Tänään luvassa olisi kauppareissua ja kaverin vierailua. Oikein mukavaa päivää kaikille! :) 

Kommentit

 1. Vau mikä muutos! Maalilla saa kyllä ihmeitä aikaan :)

  VastaaPoista
 2. Hei, ompa ihanan sävyinen tuo hirsiseinä! Onko se sävyistä se kaikkein vaalein (lumi)? Meillä on sama edessä, ja nyt mietin mikä vaalean sävyistä olisi hyvä.

  -Mari-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hirsiseinä on käsitelty Tikkurian Paneeli-Ässä Hirsisuojalla, joka on sävytetty valkeaksi, mutta valkean sävystä en kyllä osaa sanoa, ei lukenut maalipöntönkään kyljessä sävyn nimeä :) Meillä hirret on käsitelty kahteen kertaan, ensimmäinen kerros ei peittänyt 18 vuotta tummunutta oranssia hirren sävyä tarpeeksi :)

   Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)